Anna Królak
Specjalizacja:
Zwiększanie sprzedaży na stoiskach świeżych poprzez ekspozycję oraz minimalizację ubytków, doradztwo z zakresu zarządzania stoiskami mięso-wędliny, zarządzanie sklepem.
Wiedza i kompetencje:
Ma 18-letnie praktyczne doświadczenie w zarządzaniu sklepami spożywczymi. Specjalizuje się w zwiększaniu sprzedaży na stoiskach świeżych poprzez ekspozycję oraz minimalizacje ubytków. Podczas pracy na warsztatach uczestnicy szybciej realizują cele i zadania, zwiększając swoją pewność siebie, co poprawia relacje w zespole oraz z klientami.
Realizowane projekty:
SPS Handel SA , Społem Zamość , Społem Gniezno , Społem Warszawa Śródmieście, Społem Bochnia, Zakłady Mięsne Szubryt , Zakłady Mięsne Kabanos, sieć Sklepów Orzech ,Siec sklepów PASSA, sklepy sieci Kupiec, Społem Kielce, Społem Szczecin, sieć sklepów Jan, sieć sklepów Twój Market, sieć sklepów Pan Steskal, Zakłady Mięsne Kołdras, Sklepy Świstak Zebrzydowice, Sklepy EMI Market, Sklepy sieci GRAM, Sklepy Firmowe ZM Laskopol.
Doświadczenie zawodowe i osiągnięcia:
Karierę zawodową rozpoczęła 18 lat temu w jednej ze śląskich hurtowni mięsa i wędlin jako przedstawiciel handlowy. W swoich działaniach była bardzo skuteczna, poszerzając bazę klientów i zwiększając obroty hurtowni.
Następnie pełniła funkcje Dyrektora Handlowego w hurtowni, gdzie głównym jej zadaniem było przygotowywanie, wdrażanie i kontrola realizacji planów sprzedażowych dla przedstawicieli handlowych. Koordynowała również otwarcia 3 placówek handlowych zrzeszonych w sieci Lewiatan Śląsk, a następnie pełniła funkcje Kierownika zarządzającego tymi placówkami. Jej wiedza i doświadczenie praktyczne zdobyte w hurtowni zaowocowało 30% wzrostem sprzedaży na stoisku mięso wędliny przy zachowaniu minimalnych strat. Jest praktykiem z pasją. Jej dewiza to: Zawsze rób więcej niż od ciebie oczekuje Klient . Obecnie jest niezależnym trenerem-konsultantem, specjalizującym się w szkoleniach i doradztwie z zakresu zarządzania stoiskami mięso-wędliny .