Dominik Węsierski

Specjalizacja:

Sommelier.

 

Ilość zrealizowanych dni szkoleniowych i lata doświadczenia:

Ponad 500 godzin szkoleniowych oraz 7 lat doświadczenia szkoleniowego.

 

Wiedza i kompetencje:

Certyfikowany przez Court of Master Sommeliers (Austria) i Wine and Spirit Education Trust (UK), członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich (SSP) i Międzynarodowego Stowarzyszenia Sommelierów (ASI), Mistrz Polski Zachodniej Sommelierów 2016 oraz trzykrotny reprezentant Polski na Mistrzostwach Świata degustacji w ciemno organizowanych przez francuski magazyn La Revue du Vin de France. Pierwsze kroki w świecie gastronomii stawiał w Irlandii, gdzie, pod okiem Pierra Toussaint, uczył się zawodu sommeliera w hotelu Hayfield Manor*****. W jego CV znajdziemy również popularną restaurację Harisson’s w londyńskim Balham. Po powrocie do Polski, objął pieczę nad kartą win i serwisem najbardziej wówczas prestiżowej szczecińskiej restauracji Hotelu Park****. Od 2016 roku związany z importerem i dystrybutorem win z całego Świata – firmą Wineland.

 

Realizowane projekty:

Prestiżowe restauracje i hotele w całej Polsce takie jak: AC by Marriott Wrocław, Courtyard & Moxy by Marriott Szczecin, Hilton Kraków i wiele innych oraz szkół gastronomicznych w województwie zachodniopomorskim.

Doświadczenie zawodowe i osiągnięcia:

Doświadczenia zawodowe – 15 lat. Mistrz Polski zachodniej Sommelierów. ASI Diploma (członek międzynarodowego stowarzyszenia sommelierów oraz Stowarzyszenia Sommelierów Polskich). Court of Master Sommeliers level Certified (Austria). Wine and Spirit Education Trust award in wines level 3 (Londyn).

Cenimy prywatność użytkowników

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.