Kamil Kotarski

Specjalizacja:

Modernizacja menu restauracji w oparciu o produkty regionalne, tradycyjne i lokalne z wykorzystaniem aktualnych trendów w gastronomii. Organizacja i obsługa cateringu. Marketing kulinarny tj. profesjonalna fotografia kulinarna w oparciu o wdrażane rozwiązania kulinarne danego obiektu. Polska współczesna kuchnia z wykorzystaniem tradycji kulinarnych oraz produktów regionalnych/lokalnych/tradycyjnych. Wykorzystanie i wdrożenie nowoczesnych technik kulinarnych na potrzeby funkcjonowania obiektu.

 

Ilość zrealizowanych dni szkoleniowych i lata doświadczenia:

Ponad 10 lat doświadczenia w zawodzie kucharza i ponad 6 lat doświadczenia w pracy trenerskiej. Od 2022 roku Egzaminator VCC. Na swoim koncie ma sporą liczbę przeprowadzonych szkoleń i  warsztatów kulinarnych. Zorganizował również wiele pokazów kulinarnych dla profesjonalistów i amatorów.

 

Wiedza i kompetencje:

Absolwent Technikum Gastronomicznego w Lublinie oraz Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie. Od 2017 roku prowadzi własne studio kulinarne.

Doświadczenie zawodowe i osiągnięcia:

We współpracy z województwem lubelskim stworzył książkę pt. „Kuchnia Lubelska”, która otrzymała Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za najlepszą publikację o lokalnych i regionalnych kulinariach za 2018 rok. 

W 2019 roku wydał publikację pt.: „Kuchnia Poleska”, która była efektem zrealizowania warsztatów kulinarnych, promująca dziedzictwo kulinarne mieszkańców polesia lubelskiego. 

Z pasją gotuje, dzieli się wiedzą i doświadczeniem – realizuje kursy i szkolenia zawodowe, warsztaty i pokazy kulinarne na terenie całej Polski. Konsultuje programy kulinarne, doradza m.in. samorządom, instytucjom i przedsiębiorcom z branży HoReCa. W 2011 roku wygrał konkurs „Smaki Lubelszczyzny” przygotowując potrawę w oparciu o najstarszą polską książkę kucharską „Compendium Ferculorum” z 1682 roku.   

Cenimy prywatność użytkowników

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.