Krzysztof Szulborski
Specjalizacja:
Branża gastronomiczna, szkolenia dla kucharzy i restauratorów.
Ilość zrealizowanych dni szkoleniowych i lata doświadczenia:
Ponad 14 lat doświadczenia.
Realizowane projekty:
Restauracja Jabłona Powidz, Kolumna Park ***, wielokrotnie realizował otwarte szkolenia gastronomiczne, brał udział w programach kulinarnych.
Doświadczenie zawodowe i osiągnięcia:
Współzałożyciel Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku, Mistrz Świata BBQ, Organizator Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich – Dorszowe Żniwa. Srebrny i brązowy medalista Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie Culinary Olympics IKA – Olympiade der Köche. Pomysłodawca, wydawca i współautor książki „Lekcje Smaków”, skierowanej do uczniów i nauczycieli szkół o profilu gastronomicznym. Współautor książki „Grilluj z Mistrzami Świata” oraz książki „Od kuchni”. Felietonista, autor tekstów dla magazynów: Poradnika Restauratora, Food Service, Restauracja oraz gościnnie dla pism biznesowych (Galerie Handlowe, Manhattan Business). Hermes Kulinarny – Osobowość Kulinarna – nagroda przyznana przez miesięcznik Poradnik Restauratora i branżę kucharsko – gastronomiczną w Polsce. Oskar Kulinarny w kategorii Promotor Kuchni Regionalnych – nagroda przyznana przez środowisko kucharskie w Polsce. Mistrz Republiki Czeskiej w przyrządzaniu gulaszu. Wawrzyniec roku – nagroda przyznana przez środowisko gastronomiczne w Polsce.