Krzysztof Szulborski

Specjalizacja:

Branża gastronomiczna, szkolenia dla kucharzy i restauratorów.

 

Ilość zrealizowanych dni szkoleniowych i lata doświadczenia:

Ponad 13 lat doświadczenia.

 

Realizowane projekty:

Restauracja Jabłona Powidz, Kolumna Park ***, wielokrotnie realizował otwarte szkolenia gastronomiczne, brał udział w programach kulinarnych.

Doświadczenie zawodowe i osiągnięcia:

Współzałożyciel Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku, Mistrz Świata BBQ, Organizator Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich – Dorszowe Żniwa. Srebrny i brązowy medalista Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie Culinary Olympics IKA – Olympiade der Köche. Pomysłodawca, wydawca i współautor książki Lekcje Smaków, skierowanej do uczniów i nauczycieli szkół o profilu gastronomicznym. Współautor książki „Grilluj z Mistrzami Świata” oraz książki „Od kuchni”. Felietonista, autor tekstów dla magazynów: Poradnika Restauratora, Food Service, Restauracja oraz gościnnie dla pism biznesowych (Galerie Handlowe, Manhattan Business). Hermes Kulinarny – Osobowość Kulinarna – nagroda przyznana przez miesięcznik Poradnik Restauratora i branżę kucharsko – gastronomiczną w Polsce. Oskar Kulinarny w kategorii Promotor Kuchni Regionalnych – nagroda przyznana przez środowisko kucharskie w Polsce. Mistrz Republiki Czeskiej w przyrządzaniu gulaszu. Wawrzyniec roku – nagroda przyznana przez środowisko gastronomiczne w Polsce.