ABC Gotowania - czyli restauracja od kuchni

ABC Gotowania – czyli restauracja od kuchni

Szkolenia biznesowe, menadżerskie, ale i… rozwijające praktyczne kompetencje zawodowe – szkolimy w wielu obszarach! Dlatego z ogromną przyjemnością w ostatnich tygodniach podjęliśmy się realizacji szkolenia dla pracowników restauracji PSS Społem w Brzesku. 3 dni intensywnej pracy, 32 kompletne dania i mnóstwo praktycznych kulinarnych wskazówek poznali uczestnicy szkolenia ABC Gotowania.

Realizacja szkolenia

Sprawdzone przepisy i kulinarne „patenty”, wieloletnia praktyka naszego trenera i uczestnicy głodni wiedzy – to wszystko sprawiło, że szkolenie ABC Gotowania przebiegało w pozytywnej atmosferze, a uczestnicy z precyzją poddali się wskazówkom prowadzącego. Dzięki temu w czasie szkolenia wykonane zostały aż 32 dania, a wśród nich zupy, zakąski, drugie dania i desery. Na co dzień restauracja obsługuje zarówno gości indywdualnych, jak i imprezy okolicznościowe, więc zdobyta wiedza i umiejętności pozwolą wzbogacić i rozwinąć zakres propnowanego  gościom menu.

Nie tylko ABC gotowania, a dużo więcej!

Uczestnicy mieli okazję nauczyć się pracy z wykorzystaniem nowych technik pracy, rozwinęli również umiejętność technik krojenia warzyw oraz poznali nowe smaki kuchni międzynarodowej. Z największym zainteresowaniem i uznaniem spotkały się jednak dania kuchni polskiej przygotowywane w oparciu o tradycję regionu. To ważne, by w działaności restauracji wykorzystywać potencjał lokalnych produktów, dostawców i tradycyjnych receptur – to one często stanowią magnes przyciągający gości.

Rezultaty szkolenia

Oprócz świeżego spojrzenia na paletę smaków i kulinarnych możliwości, uczestnicy poznali również nowoczesne formy podawania dań, a także system rozliczenia i naliczania marży, co z pewnością znajdzie swoje pozytywne przełożenia zarówno na sposób obsługi klienta, jak i również rozwój biznesowy restauracji. Gastronomia to bez wątpienia branża, która wymaga nieustannego doskonalenia  umiejętności,  jak i również podążania za obowiązującymi trendami zarówno tymi kulinarnymi, jak i tymi w zakresie standardów obsługi klienta czy rozwoju biznesu. Tym bardziej cieszymy się, że mogliśmy podzielić się wiedzą i doświadczeniem z uczestnikami. Dziękujemy za współpracę!

 

Jeśli zastanawiasz się, w jaki sposób odświeżyć menu swojej restauracji, rozwinąć kulinarne kompetencje pracowników, czy skutecznie zarządzać lokalem gastronomicznym – zapraszamy, by zapoznać się z ofertą naszych szkoleń.

Aby otrzymywać na bieżąco informacje odnośnie możliwości rozwoju Twojej firmy, poznać praktyczne narzędzia i być na bieżąco z biznesowymi trendami, dołącz do naszego newslettera!

[mailerlite_form form_id=1]

 

Przeczytaj również:

Ostatnie realizacje, Szkolenia

Wyzwania marketingu cyfrowego w firmie transportowej – relacja ze szkolenia

Marketing cyfrowy w firmie transportowej – spojrzenie na komunikację online z nowej perspektywy Marketing cyfrowy to dziedzina, która z roku na rok zyskuje na znaczeniu. W dynamicznie rozwijającym się środowisku biznesowym obecność w przestrzeni internetowej to nie tylko nowoczesność – to fundament skutecznego zarządzania relacjami z klientem, przewagą konkurencyjną oraz sposobem na zwiększenie przychodów. Firmy transportowe, niezależnie od swojej wielkości, muszą zrozumieć, że marketing cyfrowy w firmie transportowej nie jest…
dowiedz się więcej
Ostatnie realizacje, Szkolenia

Profesjonalna obsługa trudnego klienta w spółdzielni – relacja ze szkolenia

Dlaczego obsługa trudnego klienta w spółdzielni jest tak ważna? W świecie relacji międzyludzkich, w szczególności w obszarze zarządzania nieruchomościami i administrowania budynkami mieszkalnymi, coraz większego znaczenia nabiera jakość kontaktu między pracownikami spółdzielni a mieszkańcami. Obsługa trudnego klienta w spółdzielni to wyzwanie, które wymaga nie tylko kompetencji zawodowych, ale także wysokiej inteligencji emocjonalnej. Coraz częściej spotykamy się z sytuacjami, w których niezadowolenie mieszkańców przybiera…
dowiedz się więcej
Ostatnie realizacje, Szkolenia

Motywacja w firmie produkcyjnej – relacja ze szkolenia

Komunikacja i motywacja w firmie produkcyjnej jako fundament sukcesu Współczesne przedsiębiorstwa produkcyjne coraz częściej stają przed wyzwaniem utrzymania wysokiego poziomu zaangażowania swoich pracowników. Zmieniające się oczekiwania pracowników, potrzeba większej efektywności oraz rosnąca konkurencja na rynku sprawiają, że motywacja w firmie produkcyjnej staje się nie tylko kwestią HR, ale również elementem strategicznym. Właściwa komunikacja wewnętrzna i spójne działania motywacyjne przekładają się bezpośrednio na jakość,…
dowiedz się więcej

Cenimy prywatność użytkowników

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.