Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/klient.dhosting.pl/warto2019/wartoszkolic.pl/wp-content/themes/warto/app/Controllers/Blog/BlogController.php on line 39
ABC Gotowania - czyli restauracja od kuchni - | Warto Szkolić

ABC Gotowania - czyli restauracja od kuchni

ABC Gotowania – czyli restauracja od kuchni

Szkolenia biznesowe, menadżerskie, ale i… rozwijające praktyczne kompetencje zawodowe – szkolimy w wielu obszarach! Dlatego z ogromną przyjemnością w ostatnich tygodniach podjęliśmy się realizacji szkolenia dla pracowników restauracji PSS Społem w Brzesku. 3 dni intensywnej pracy, 32 kompletne dania i mnóstwo praktycznych kulinarnych wskazówek poznali uczestnicy szkolenia ABC Gotowania.

Realizacja szkolenia

Sprawdzone przepisy i kulinarne “patenty”, wieloletnia praktyka naszego trenera i uczestnicy głodni wiedzy – to wszystko sprawiło, że szkolenie ABC Gotowania przebiegało w pozytywnej atmosferze, a uczestnicy z precyzją poddali się wskazówkom prowadzącego. Dzięki temu w czasie szkolenia wykonane zostały aż 32 dania, a wśród nich zupy, zakąski, drugie dania i desery. Na co dzień restauracja obsługuje zarówno gości indywdualnych, jak i imprezy okolicznościowe, więc zdobyta wiedza i umiejętności pozwolą wzbogacić i rozwinąć zakres propnowanego  gościom menu.

Nie tylko ABC gotowania, a dużo więcej!

Uczestnicy mieli okazję nauczyć się pracy z wykorzystaniem nowych technik pracy, rozwinęli również umiejętność technik krojenia warzyw oraz poznali nowe smaki kuchni międzynarodowej. Z największym zainteresowaniem i uznaniem spotkały się jednak dania kuchni polskiej przygotowywane w oparciu o tradycję regionu. To ważne, by w działaności restauracji wykorzystywać potencjał lokalnych produktów, dostawców i tradycyjnych receptur – to one często stanowią magnes przyciągający gości.

Rezultaty szkolenia

Oprócz świeżego spojrzenia na paletę smaków i kulinarnych możliwości, uczestnicy poznali również nowoczesne formy podawania dań, a także system rozliczenia i naliczania marży, co z pewnością znajdzie swoje pozytywne przełożenia zarówno na sposób obsługi klienta, jak i również rozwój biznesowy restauracji. Gastronomia to bez wątpienia branża, która wymaga nieustannego doskonalenia  umiejętności,  jak i również podążania za obowiązującymi trendami zarówno tymi kulinarnymi, jak i tymi w zakresie standardów obsługi klienta czy rozwoju biznesu. Tym bardziej cieszymy się, że mogliśmy podzielić się wiedzą i doświadczeniem z uczestnikami. Dziękujemy za współpracę!

 

Jeśli zastanawiasz się, w jaki sposób odświeżyć menu swojej restauracji, rozwinąć kulinarne kompetencje pracowników, czy skutecznie zarządzać lokalem gastronomicznym – zapraszamy, by zapoznać się z ofertą naszych szkoleń.

Aby otrzymywać na bieżąco informacje odnośnie możliwości rozwoju Twojej firmy, poznać praktyczne narzędzia i być na bieżąco z biznesowymi trendami, dołącz do naszego newslettera!

[mailerlite_form form_id=1]

 

Przeczytaj również:

Ostatnie realizacje, Szkolenia, Wiedza i rozwój

Profesjonalna obsługa gościa hotelowego z technikami sprzedaży usług – relacja ze szkolenia

Profesjonalna obsługa gościa hotelowego – fundament budowania doświadczeń w branży hotelarskiej Obsługa gościa hotelowego stanowi dziś kluczowy element sukcesu w branży hotelarskiej. Współczesny klient nie oczekuje jedynie wygodnego noclegu – jego doświadczenia zaczynają się od pierwszego kontaktu z hotelem i obejmują cały proces, od rezerwacji, przez powitanie w recepcji, aż po wykwaterowanie. Goście chcą czuć się wyjątkowi i docenieni, dlatego standardowe podejście…
dowiedz się więcej
Ostatnie realizacje, Szkolenia, Wiedza i rozwój

Obsługa komputera dla urzędników i pracowników sądu – relacja ze szkolenia

Obsługa komputera – kluczowa umiejętność w pracy urzędnika sądowego W dzisiejszych czasach obsługa komputera to nieodzowna umiejętność w każdej dziedzinie zawodowej. Szczególnie w pracy urzędników i pracowników sądów, gdzie precyzja, bezpieczeństwo danych i umiejętność korzystania z zaawansowanych narzędzi cyfrowych mają kluczowe znaczenie, kompetencje w zakresie obsługi komputera stają się podstawą efektywnej pracy. Nowoczesne technologie, zwłaszcza sztuczna inteligencja wspierają pracowników…
dowiedz się więcej
Ostatnie realizacje, Szkolenia, Wiedza i rozwój

Kierowanie zespołem pracowników w firmie spedycyjnej – relacja ze szkolenia

Kierowanie zespołem w firmie spedycyjnej – kluczowe zagadnienia Kierowanie zespołem to proces wymagający przemyślanej strategii, zwłaszcza w dynamicznej branży spedycyjnej. Firmy logistyczne codziennie stają przed wieloma wyzwaniami, w tym zarządzaniem trasami, terminowością dostaw i efektywną współpracą z klientami. W takich warunkach skuteczne zarządzanie zespołem jest nie tylko podstawą sprawnego działania, ale także kluczowym elementem budowania przewagi konkurencyjnej. Odpowiednie zarządzanie…
dowiedz się więcej

Cenimy prywatność użytkowników

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.