Aranżacja stoiska warzywno- owocowego dla sklepu MOKADI. Doradztwo

9 lipca zrealizowaliśmy usługę doradztwa dla sklepu spożywczego MOKADI w Wolbórzu (okolice Piotrkowa Trybunalskiego). W spotkaniu wzięło udział pięć pracowniczek sklepu.

Cele doradztwa

Celem spotkania doradczego było wykształcenie w uczestnikach umiejętności samodzielnej aranżacji stoiska owocowo-warzywnego zgodnie z zasadami merchandisingu.

Przebieg doradztwa

W trakcie pierwszej, teoretycznej części spotkania omówiliśmy:

– Różnice w zasadach przechowywania różnych rodzajów owoców i warzyw – m.in. których nie wolno przechowywać w lodówce.

– Zasady układania poszczególnych rodzajów owoców i warzyw obok siebie – których sąsiedztwa unikać, a które są wskazane.

– Efekt masy.

– Sezonowość.

Następnie przeszliśmy do części praktycznej. Na dobry początek pracowniczki sklepu opróżniły i umyły regał owocowo-warzywny …

… a następnie samodzielnie ułożyły towar, zgodnie ze wskazówkami przekazanymi podczas wcześniejszego wykładu. Trenerka cały czas była na miejscu doglądając i korygując ewentualne niedociągnięcia. Jednak zaangażowanie uczestniczek było tak duże, że trenerka ograniczyła się jedynie do drobnych poprawek wykonanej przez Panie pracy.

 

Efekty doradztwa

 

W efekcie przeprowadzonej usługi nastąpiła zdecydowana  poprawa estetyki, a tym samym doznań zakupowych klientów.

 

Doradztwo przebiegało w bardzo dobrej atmosferze. Uczestniczki wykazywały duże zaangażowanie i odpowiedzialność za dokonywane zmiany. Na koniec spotkania poprosiliśmy je o ocenę usługi. To jedna z opinii:

„Bardzo podobała mi się praktyczna część szkolenia. Dowiedziałam się wielu rzeczy o warzywach i owocach, których (wcześniej) nie wiedziałam. Szkolenia powinny odbywać się częściej”.

Uczestniczki zgodnie przyznały, że przedstawione w trakcie spotkania doradczego wiadomości  wpłyną korzystnie na jakość ich pracy: zmniejszenie strat i zwiększenie sprzedaży.

Serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i za miłe słowa uznania dla naszego szkolenia 🙂

 

 

Trenerzy „Warto Szkolić”

Przeczytaj również:

Ostatnie realizacje, Wiedza i rozwój

Marketing cyfrowy w branży wędliniarskiej – relacja ze szkolenia

Marketing cyfrowy w branży wędliniarskiej – relacja ze szkolenia Branża wędliniarska, choć korzystająca z tradycji sięgających wieków, nie unika wpływu nowoczesnego, cyfrowego świata. Zmieniające się trendy konsumenckie, rosnąca konkurencja i dynamiczne otoczenie biznesowe wymagają od producentów wędlin elastyczności i nowoczesnych rozwiązań. W takim kontekście marketing cyfrowy staje się nieodzownym narzędziem, pozwalającym na przetrwanie i rozwój wędliniarni w erze digitalizacji. Z naszych usług skorzystała firma,…
dowiedz się więcej
Ostatnie realizacje, Wiedza i rozwój

Zarządzanie projektami w firmie produkcyjnej – relacja ze szkolenia

Zarządzanie projektami w firmie produkcyjnej – relacja ze szkolenia Zarządzanie projektami w firmie produkcyjnej stanowi kluczowy element skutecznego funkcjonowania i konkurencyjności w dzisiejszym dynamicznym środowisku biznesowym. Firmy produkcyjne, niezależnie od swojej wielkości, często zmierzyć się muszą z różnorodnymi projektami, takimi jak wdrażanie nowych produktów, optymalizacja procesów produkcyjnych czy też dostosowywanie się do zmieniających się regulacji i standardów. Sukces w tych przedsięwzięciach zależy w dużej mierze od umiejętności…
dowiedz się więcej
Ostatnie realizacje, Wiedza i rozwój

AI w sprzedaży – relacja ze szkolenia

AI w sprzedaży – relacja ze szkolenia W dzisiejszym dynamicznym świecie biznesu, w którym konkurencja stale rośnie, przedsiębiorstwa muszą wykorzystać nowoczesne narzędzia i technologie, aby odnieść sukces. Jednym z najważniejszych aspektów, którym należy poświęcić uwagę, jest skuteczność procesów sprzedażowych. W tym kontekście sztuczna inteligencja (AI) staje się kluczowym elementem transformacji biznesowej, pozwalając firmom osiągnąć wyższy poziom personalizacji.…
dowiedz się więcej