Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/klient.dhosting.pl/warto2019/wartoszkolic.pl/wp-content/themes/warto/app/Controllers/Blog/BlogController.php on line 39
Doradztwo dla restauracji w Białym Dunajcu: szkolimy z góralskim przytupem! - Warto Szkolić.pl | Szkolenia, Doradztwo, Merchandising

Doradztwo dla restauracji w Białym Dunajcu: szkolimy z góralskim przytupem!

Oscypki, dziczyzna, boczek – każdy kucharz wie, że tych produktów nie może zabraknąć w restauracji serwującej tradycyjną kuchnię pod Giewontem. O czym jeszcze powinni pamiętać pracownicy gastronomii? Doradztwo dla restauracji w Białym Dunajcu przybliżyło najważniejsze, uniwersalne zasady.

Doradztwo objęło trzy dni, tj. 27-29 listopada, a udział w nim wzięło czterech uczestników – pracowników restauracyjnej kuchni.

Cele doradztwa

Celem doradztwa było podniesienie jakości serwowanych dań: ich smaku i estetyki oraz poprawa organizacji pracy w kuchni.

Przebieg doradztwa

Na początek trener przedstawił swoje doświadczenie zawodowe i poprosił o to samo uczestników doradztwa. Następnie opisał ogólne zasady pracy w gastronomii – tu omówiliśmy zasady HCCP.

Kolejnym punktem była analiza umiejętności poszczególnych pracowników restauracyjnej kuchni: uczestnicy mieli za zadanie wykonać zlecone przez trenera dania, trzymając się przyjętych zasad i harmonogramu. Trener przyglądał się pracy uczestników, a na koniec ocenił wykonanie dań. I tak:

Duże plusy:

  • dokładność,
  • dobra organizacja stanowiska pracy.

Do poprawy:

  • dosmaczanie potraw,
  • aranżacja dań na talerzu – z uwzględnieniem najnowszych trendów,
  • wykonywanie dekoracji do deserów.

Następnie przyszedł czas na propozycję nowego menu i zaprezentowanie wykonania dań przez trenera: przykłady zup, drobiu, wieprzowiny, wołowiny, dań jarskich, dania mączne oraz deserów.

Na koniec trener pokazał właścicielowi restauracji sposoby obliczania FC % – badania rentowności restauracji oraz, korzystając z długoletniego doświadczenia, udzielił wskazówek jak optymalnie dobierać dostawców.

Doradztwo dla restauracji: rezultaty

Uczestnicy poznali zasady HCCP, mieli okazję sprawdzić swoje umiejętności pod okiem doświadczonego, uznanego kucharza – trenera. Wskazał on również indywidualnie elementy wymagające poprawy w pracy każdego z uczestników: organizacja pracy, dosmaczanie potraw itd. Doradztwo dla restauracji w Białym Dunajcu przyczyni się do podniesienia jakości serwowanych potraw, a także wpłynie pozytywnie na motywację zespołu – teraz pewnego swoich umiejętności i świadomego braków.

Zainteresowanych naszymi usługami serdecznie zapraszamy do kontaktu oraz zapoznania się z naszą ofertą szkoleń dofinansowanych z BUR.

Trenerzy “Warto Szkolić”

Przeczytaj również:

Szkolenia, Wiedza i rozwój

Jak AI Kształtuje Naszą Rzeczywistość? Poznaj Przyszłość AI

Przyszłość AI niesie ze sobą obietnicę świata, w którym sztuczna inteligencja przenika każdy aspekt naszego życia. Od rewolucji w opiece zdrowotnej i edukacji po transformację przemysłu dzięki AI—technologiczne innowacje mają potencjał, by uczynić wysokiej jakości usługi dostępnymi dla wszystkich. W erze, w której przedsiębiorcy napędzają innowacje, warto zastanowić się, jak AI kształtuje naszą rzeczywistość i jakie możliwości otwiera przed nami w kontekście przyszłości…
dowiedz się więcej
Szkolenia, Wiedza i rozwój

7 najlepszych szkoleń AI: Sprawdź których potrzebujesz!

Najlepsze szkolenia AI – czego uczą? W dzisiejszych czasach sztuczna inteligencja (AI) jest jednym z najważniejszych narzędzi wspierających rozwój firm, a szkolenia z tego zakresu stają się niezbędne dla osób i organizacji chcących w pełni wykorzystać jej możliwości. Najlepsze szkolenia AI obejmują szeroki zakres tematyczny, dostarczając uczestnikom praktycznych umiejętności i wiedzy. Mogą koncentrować się na efektywnym wykorzystywaniu chatu GPT, projektowanie…
dowiedz się więcej
Ostatnie realizacje, Szkolenia, Wiedza i rozwój

Sztuczna inteligencja w firmie mleczarskiej – relacja ze szkolenia

Sztuczna inteligencja (AI) staje się coraz bardziej istotnym elementem w sektorze przemysłu spożywczego, w tym w firmach mleczarskich. Dzięki nowoczesnym technologiom, AI może wspierać automatyzację procesów produkcyjnych, monitorowanie jakości produktów oraz zarządzanie łańcuchem dostaw. Wprowadzenie tych rozwiązań umożliwia firmom mleczarskim zwiększenie wydajności, redukcję kosztów oraz poprawę konkurencyjności na rynku. AI pozwala również na analizę ogromnych ilości danych, co ułatwia…
dowiedz się więcej

Cenimy prywatność użytkowników

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.