Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/klient.dhosting.pl/warto2019/wartoszkolic.pl/wp-content/themes/warto/app/Controllers/Blog/BlogController.php on line 39
W ŚWIECIE MERCHANDISINGU: Atrakcyjna ekspozycja mięsa wieprzowego - Warto Szkolić.pl | Szkolenia, Doradztwo, Merchandising

W ŚWIECIE MERCHANDISINGU: Atrakcyjna ekspozycja mięsa wieprzowego

Mięso wieprzowe należy do grupy mięs czerwonych. Jest częstym gościem w polskiej kuchni. Sprzedawcy mogą się zatem spodziewać dużego zainteresowania ze strony klientów właśnie tym rodzajem mięsa. Dlatego powinni zwrócić uwagę, aby wyeksponować je w właściwy i możliwie atrakcyjny sposób.

Jakich zasad należy przestrzegać podczas układania tego mięsa na ladzie? Jak stworzyć ekspozycję mięsa wieprzowego, aby prezentowała się estetycznie i, co najważniejsze, zachęcała klientów do zrobienia dużych zakupów?

Jedną z najbardziej popularnych części mięsa wieprzowego jest schab. Nadaje się do duszenia, smażenia, pieczenia i wyrobu delikatnych kiełbaś. Schab należy pokroić go na trzy kawałki i ułożyć na ladzie najładniejszym przekrojem w stronę klienta. Innym sposobem jest ułożenie jednej z części w poziomie, a pozostałych dwóch na wierzchu w pionie. Schab bez kości powinien zająć miejsce w pojemniku usytuowanym jak najbliżej klienta.

Karkówka świetnie sprawdza się w gotowaniu, smażeniu, grillowaniu i pieczeniu. Jest także wykorzystywana do wyrobu baleronu oraz ekskluzywnych kiełbas. Karkówkę także układamy kierując najbardziej estetyczny przekrój w stronę klienta. Należy pamiętać, że karkówka bez kości w ekspozycji ma pierwszeństwo przed karkówką z kością.

Łopatka wieprzowa może zostać poddana gotowaniu, duszeniu oraz pieczeniu. Przed ułożeniem na ladzie łopatkę bez kości tniemy na mniejsze części. Należy pamiętać, że linia cięcia tego kawałka mięsa zawsze powinna przebiegać wzdłuż mięśni.

Boczek najczęściej widywany jest na patelni lub grillu. Jeśli dysponujemy ładnym, chudym kawałkiem tego mięsa, możemy wyeksponować go w formie ruloników. Możemy także przekroić boczek wzdłuż i wyeksponować jego płaty.

Szynka wieprzowa świetnie nadaje się do smażenia na sznycle, filety lub bryzole. Można poddać ją duszeniu, robiąc zrazy lub pieczeniu, przygotowując pieczeń. Eksponując ją na ladzie należy rozkroić ją na mniejsze, estetyczne kawałki.

Estetyczne i przejrzyste ułożenie towarów nie tylko ułatwia klientowi odnalezienie poszukiwanego produktu, ale też zachęca do poszerzenia pierwotnej listy zakupów.

Jeśli interesuje Cię temat merchandisigu, zapraszamy do śledzenia naszej cotygodniowej serii W ŚWIECIE MERCHANDISINGU, w której znajdziesz ciekawostki dotyczące sztuki zarządzania ekspozycją oraz praktyczne porady na temat jej stosowania!

Przeczytaj również:

Blog, Wiedza i rozwój

Najlepsze szkolenia dla menadżerów, które rozwiną Twoje kompetencje

Rozwój menadżera – fundament skutecznego zarządzania i przewagi konkurencyjnej Rozwój menadżera to kluczowy element skutecznego zarządzania i przewagi konkurencyjnej organizacji. Obecnie dostępnych jest wiele specjalistycznych szkoleń, które pomagają menadżerom rozwijać ich umiejętności w zarządzaniu zespołem, efektywnej komunikacji i strategicznym myśleniu. Dobrze dobrane szkolenia dla menadżerów mogą pomóc w budowaniu silnych zespołów, zwiększaniu produktywności i wywieraniu pozytywnego wpływu na organizację. Poniżej…
dowiedz się więcej
Blog, Dofinansowania na usługi szkoleniowe

Dofinansowanie do szkoleń

Na rynku pracy szkolenia stają się coraz bardziej popularne. W dynamicznym świecie biznesu potrzebujemy wiedzy skondensowanej, profesjonalnej i praktycznej, którą od razu można wdrożyć w życie firmy czy marki własnej. Kluczem jest merytoryka przekazana przez najlepszych specjalistów odnoszących sukcesy w naszej branży. Ale czy wiesz, że w 2025 roku możesz zdobyć dofinansowanie do szkoleń dla siebie lub swoich pracowników? Dowiedz się, jak to zrobić! Jak uzyskać…
dowiedz się więcej
Blog, Wiedza i rozwój

Prokrastynacja: Jak Przestać Odkładać Zadania na Później?

Jest godzina 17:00, a Ty nagle uświadamiasz sobie, że raport, który odkładałeś, jest do oddania jutro. Czas wziąć się w garść, prawda? Otwierasz laptopa… i sprawdzasz telefon. Może obejrzysz ulubiony kanał na YouTube? Właściwie, to najpierw powinieneś zrobić kolację. Brzmi znajomo? To klasyczny cykl prokrastynacji, który wszyscy kiedyś przeżyliśmy. Dlaczego jednak prokrastynujemy, skoro wiemy, że to nam szkodzi? Przyjrzyjmy się psychologicznym przyczynom…
dowiedz się więcej

Cenimy prywatność użytkowników

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.