Zarządzanie w hotelarstwie – Dworek Jamneński

W dniach 17-21 kwietnia przeprowadziliśmy szkolenie z zakresu zarządzania w hotelarstwie dla pani Elżbiety Topór, właścicielki Dworku Jamneńskiego. Trener prowadzący posiada dwudziestoletnie doświadczenie w pozycjonowaniu bazy hotelowej w Polsce i za granicą; współtwórca Alegro Master Technology, metody przygotowania obiektów pod użytek alergików.
Obiekt ten położony jest nad Morzem Bałtyckim, w miejscowości Łazy (województwo zachodnio-pomorskie, 50 km na wschód od Kołobrzegu). Jest to miejsce szczególne, bo mamy tutaj możliwość kąpieli zarówno w jeziorze, jak i w morzu. W pobliżu Bałtyku oddzielone wyłącznie wąską mierzeją znajduje się Jezioro Jamno. Hotel prowadzony jest od wielu lat, jednak ostatni rok to czas rozbudowy i poszerzania oferty wypoczynkowej.

Cele szkolenia

Obiekt pragnie przyciągać gości nie tylko w sezonie, ale cały rok. Z tego względu zdecydował się na rozszerzenie typowej oferty nadmorskich hoteli o profesjonalne usługi SPA. Celem szkolenia było spozycjonowanie obiektu i etapowanie budowania oferty SPA. W konsekwencji uniknięcie krytycznych błędów takich jak zbyt późne rozpoczęcie prac nad promocją i naborem personelu, czy też wykluczenie nierzetelnych dostawców wyposażenia.

Przebieg szkolenia

Usystematyzowanie terminarza działań zmierzających do poszerzenia oferty ośrodka o usłuDworek Jamneńskigi SPA. Obecnie charakter stricte hotelowy: pokoje do wynajęcia, restauracja oraz organizacja imprez okolicznościowych.
Podczas szkolenia:

  • Przeprowadzono studium zdarzeń inwestycji Dworku Jamneńskiego – analizę pozytywnych i negatywnych przykładów z dotychczasowych prac celem zwiększenia ich efektywności poczynając od momentu zakończenia szkolenia,
  • Zademonstrowano na case study dostarczonymi przez trenera metody prawidłowego etapowania i organizacji inwestycji hotelarskich,
  • Omówiono wybrane zagadnienia dotyczące budowy, planowania, wyposażenia i rozruchu odbiorów, naboru i szkolenia personelu, audytów rocznych i sytuacji kryzysowych.

Rezultaty

Dzięki szkoleniu uczestnicy otrzymali kompendium wiedzy dotyczącej etapowania budowy, pozycjonowania i budowy oferty promocyjnej ośrodka SPA. Uczestnicy poszerzyli swoje możliwości analizy rynku i konkurencji, nauczyli się tworzyć ofertę lepiej dopasowaną do najbardziej aktualnych trendów rynkowych.
Ponadto trener dokonał analizy dotychczasowych postępów w realizacji inwestycji. Podpowiedział jak dalej zoptymalizować ten proces, biorąc pod uwagę indywidualne uwarunkowania i potrzeby obiektu Dworek Jamneński.

 

Trenerzy „Warto Szkolić”

Przeczytaj również:

Blog, Ostatnie realizacje, Szkolenia

Szkolenie z efektywnej komunikacji w zespole - firma KIM

Relacja ze szkolenia KIM – szkolenie z efektywnej komunikacji Szkolenie z efektywnej komunikacji dla przedsiębiorstwa KIM zawierało szereg merytorycznej wiedzy, która utrwalona została podczas ćwiczeń praktycznych. Temat szkolenia to „komunikacja i wykorzystywanie informacji: efektywna komunikacja” i dotyczyło wszelkich zagadnień związanych z delegowaniem zadań, umiejętnością zadawania pytań i przekazywaniem informacji zwrotnej, zwanej też feedbackiem. Czego dowiedzieli się uczestnicy szkolenia, podczas całodniowego…
dowiedz się więcej
Blog, Ostatnie realizacje, Szkolenia, Szkolenia dofinansowane, Wiedza i rozwój

Czy technologia VR wspiera rozwój kompetencji miękkich?

Rozwój umiejętności miękkich jest szalenie ważny bez względu na branżę, w której pracujesz. Jeszcze do całkiem niedawna wspomniane kompetencje były niedoceniane. Badania rynku przeprowadzane przez ekspertów niejednokrotnie wykazały jednak, że wzrasta zapotrzebowanie na umiejętności miękkie. Co wspólnego z ich rozwojem ma technologia VR, czyli wirtualna rzeczywistość? Technologia VR – co to jest i do czego służy? Wirtualna rzeczywistość, czyli VR to wytworzony w sposób komputerowy obraz…
dowiedz się więcej
Blog, Ostatnie realizacje

Szkolenie Potrawy z Dziczyzny i Baraniny

Jednym z rodzajów szkoleń przeprowadzanych przez naszych wykwalifikowanych ekspertów są szkolenia branży gastronomicznej. Jak wiadomo gastronomia to nie tylko zespół, zarządzanie restauracją i odpowiedni workflow wszystkich składowych, ale także wykonywanie potraw na tyle dobrych i oryginalnych, aby przyciągnęły klientów i zatrzymały ich na dłużej. Z tego też powodu przeprowadzone zostało trzydniowe szkolenie o wiele mówiącym tytule „Potrawy z Dziczyzny i Baraniny”. Przygotowania jakich ciekawych…
dowiedz się więcej