Krzysztof Szulborski

Krzysztof Szulborski

Szkolenia kulinarne, Wdrażanie HACCP

Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Właściciel prywatnej firmy konsultingowej KINGS zajmująca się doradztwem kulinarnym oraz profesjonalnymi szkoleniami skierowanymi do kucharzy i restauratorów. Współzałożyciel Pomorskiej Akademii Kulinarnej. Przewodniczący Komisji Egzaminacyjnej przyznającej tytuły Czeladniczo – Mistrzowskie w zawodzie kucharz.

WAŻNIEJSZE TYTUŁY I OSIĄGNIĘCIA ZAWODOWE:

  • Mistrz Świata BBQ.
  • Organizator Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich – Dorszowe Żniwa
  • Srebrny i brązowy medalista Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie Culinary Olympics IKA – Olympiade der Köche.
  • Pomysłodawca, wydawca i współautor książki Lekcje Smaków, skierowanej do uczniów i nauczycieli szkół o profilu gastronomicznym.
  • Współautor książki „Grilluj z Mistrzami Świata” oraz książki „Od kuchni”
  • Felietonista, autor tekstów dla magazynów: Poradnika Restauratora, Food Service, Restauracja oraz gościnnie dla pism biznesowych (Galerie Handlowe, Manhattan Business).
  • Hermes Kulinarny – Osobowość Kulinarna - nagroda przyznana przez miesięcznik Poradnik Restauratora i branżę kucharsko – gastronomiczną w Polsce.
  • Nagroda za Działalność Stowarzyszenia Kucharzy Polskich – Bursztynowy Mieczyk.
  • Oskar Kulinarny w kategorii Promotor Kuchni Regionalnych – nagroda przyznana przez środowisko kucharskie w Polsce.
  • Mistrz Republiki Czeskiej w przyrządzaniu gulaszu .
  • Wawrzyniec roku – nagroda przyznana przez środowisko gastronomiczne w Polsce.
  • Instruktor kulinarny wielu projektów szkoleniowych skierowanych do branży gastronomicznej
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://wartoszkolic.pl/team/krzysztof-szulborski">
Twitter
Pinterest
LinkedIn