Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Właściciel prywatnej firmy konsultingowej KINGS zajmująca się doradztwem kulinarnym oraz profesjonalnymi szkoleniami skierowanymi do kucharzy i restauratorów. Współzałożyciel Pomorskiej Akademii Kulinarnej. Przewodniczący Komisji Egzaminacyjnej przyznającej tytuły Czeladniczo – Mistrzowskie w zawodzie kucharz.
WAŻNIEJSZE TYTUŁY I OSIĄGNIĘCIA ZAWODOWE:
- Mistrz Świata BBQ.
- Organizator Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich – Dorszowe Żniwa
- Srebrny i brązowy medalista Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie Culinary Olympics IKA – Olympiade der Köche.
- Pomysłodawca, wydawca i współautor książki Lekcje Smaków, skierowanej do uczniów i nauczycieli szkół o profilu gastronomicznym.
- Współautor książki „Grilluj z Mistrzami Świata” oraz książki „Od kuchni”
- Felietonista, autor tekstów dla magazynów: Poradnika Restauratora, Food Service, Restauracja oraz gościnnie dla pism biznesowych (Galerie Handlowe, Manhattan Business).
- Hermes Kulinarny – Osobowość Kulinarna - nagroda przyznana przez miesięcznik Poradnik Restauratora i branżę kucharsko – gastronomiczną w Polsce.
- Nagroda za Działalność Stowarzyszenia Kucharzy Polskich – Bursztynowy Mieczyk.
- Oskar Kulinarny w kategorii Promotor Kuchni Regionalnych – nagroda przyznana przez środowisko kucharskie w Polsce.
- Mistrz Republiki Czeskiej w przyrządzaniu gulaszu .
- Wawrzyniec roku – nagroda przyznana przez środowisko gastronomiczne w Polsce.
- Instruktor kulinarny wielu projektów szkoleniowych skierowanych do branży gastronomicznej