Nowoczesny catering i gueste experience - relacja ze szkolenia w restauracji Kolumna Park
Przeczytaj również:
Transkrypcje
Jak obniżyć cenę u dostawców? Dylematy negocjacyjne odc. 2 - Szymon Nęcki i Warto Szkolić
Transkrypcja Dzień dobry. Nazywam się Szymon Dębski, jestem trenerem negocjacji, a to jest seria, w której odpowiadam na najczęściej zadawane pytania negocjacyjne. Jednym z nich jest to, jak maksymalnie obniżyć cenę u dostawcy. Odpowiedź brzmi to zależy. To państwo wiecie. To zależy od branży, od sytuacji, od zależności między dostawcami i tak dalej, i tak dalej, i tak dalej. Druga sprawa. Najlepszym sposobem jest budowanie długotrwałych relacji opartych o wzajemne zaufanie…
Transkrypcje
Co się dzieje w polskich kuchniach? Dlaczego watro regularnie się szkolić?
Transkrypcja Krzysztof Szymborski, prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Witam państwa bardzo serdecznie przy okazji, a tak naprawdę jest to dla mnie bardzo fajne doświadczenie. Jestem trenerem kulinarnym w firmie, warto szkolić. Kochani, porozmawiajmy dzisiaj troszeczkę o sytuacji polskiej gastronomii i jak się w polskich kuchniach dzieje i tak naprawdę co trzeba poprawić, a co tak naprawdę jest zerowe. Oglądamy przeróżne programy kulinarne, widzimy, że w niektórych restauracjach naprawdę nie jest…
Transkrypcje
Kto wymyślił usługę ROOM SERVICE? Od kiedy to funkcjonuje? Oscar Tschirky z hotelu Waldrof Astoria
Transkrypcja Dzień dobry. Ja się nazywam Anna Mączyńska. Dzisiaj wraz z Warto szkolić. Opowiem Państwu o tym, skąd wzięła się usługa Rum Service. Aby odpowiedzieć na to pytanie, powinniśmy cofnąć się do roku 1931 i wylądować w Nowym Jorku. I tak też zrobimy. Lądujemy w Nowym Jorku, gdzie właśnie w 1931 roku powstaje pierwszy hotel Walt Wolff Astoria. To był największy jak na ówczesne czasy hotel na świecie.…