Bankiety i przyjęcia okolicznościowe
Dla kogo?
Szkolenie dedykowane szefom kuchni, oraz kucharzom, którzy chcą nabyć wiedzę i umiejętności z zakresu przygotowywania dań bankietowych.
W efekcie szkolenia uczestnik
Przygotowuje potrawy wykorzystywane podczas przyjęć i bankietów
Stosuje logistykę bankietową
Dobiera dania do przyjęcia
Potrafi „zbudować” stół bankietowy
Moduł I:
Przedstawienie i omówienie asortymentu potraw wykorzystywanych podczas przyjęć i bankietów, w oparciu o najnowsze trendy, z zachowaniem logistyki bankietowej
Moduł II:
Nowoczesne aranżacje dań zimnych w sztuce bankietowej
Moduł III:
Dania gorące z mięs na nowoczesnym stole bankietowym
Moduł IV:
Dania gorące z ryb na nowoczesnym stole bankietowym
Moduł V:
Dobór dań zimnych i ciepłych dostosowany do rodzaju przyjęcia
Moduł VI:
Budowa stołu bankietowego
Trenerzy
Jesteś zainteresowany?
Skontaktuj się z nami, a pomożemy Ci w doborze odpowiedniego szkolenia i pozyskamy na nie środki.