Warsztat z profesjonalnej obsługi klienta dla pracowników kawiarni
Dla kogo?
Szkolenie skierowane dla pracowników kawiarni.
W efekcie szkolenia uczestnik
Umiejętnie przestrzega procedur przy sprawnej organizacji pracy w kawiarni
Zna wybrane metody oraz narzędzia podnoszące efektywność pracy
Ma podzielność uwagi
Potrafi współpracować przełożonymi oraz ze współpracownikami, dla zapewnienia profesjonalnej i rzetelnej obsługi Gościa
Zna techniki obsługi dostosowane do oczekiwań Klienta
Potrafi przyjąć i rozwiązać reklamacji
I DZIEŃ WARSZTATU – SZKOLIMY JAKOŚĆ OBSŁUGI
- Pierwsza wizyta Klienta w kawiarni – na co zwrócić uwagę ?
- Jak cię widzą – tak …ci płacą. Jak kreować dobre, pierwsze wrażenie?
- Budowanie automotywacji i zaangażowania w pracy kelnera.
- Gra zespołowa SEEDS – Projektowanie Doświadczeń Klienta
- (Gra pomaga zrozumieć, jakie oczekiwania ma Klient, jest także inspiracja, gdyż pokazuje przykłady działań innych firm, które mogą być zastosowane u nas.)
PODSUMOWANIE l DNIA WARSZTATU
ROZWIANIE WĄTPLIWOŚCI, ODPOWIEDŹ NA EWENTUALNE PYTANIA.
II DZIEŃ WARSZTATU – SZKOLIMY UMIEJĘTNOŚCI SPRZEDAŻOWE
- Jak proponować ofertę w oparciu o to, że różni Goście maja różne oczekiwania?
- Zachowanie Klienta kontra zachowanie sprzedawcy/kelnera
- Proaktywność w kontakcie z Klientem.
Jak zamiast sprzedawcą zostać doradcą? ( marketing relacyjny w sprzedaży)
Spraw, aby Klienci stali się AMBASADORAMI marki WEDEL.
- Reklamacje. Nikt nie lubi – a wszystkim się zdarzają.
- Reklamacja jako spos6b na pozyskanie lojalnych Klientów.
PODSUMOWANIE 2 DNIA WARSZTATU
Trenerzy
Jesteś zainteresowany?
Skontaktuj się z nami, a pomożemy Ci w doborze odpowiedniego szkolenia i pozyskamy na nie środki.