Aneta Pabis

Aneta Pabis

Obsługa Klienta, Dział mięsno-wędliniarski

Specjalizuje się w działach mięsno-wędliniarskich. Ukierunkowana na zarządzanie, realizację celów sprzedażowych, maksymalizację obrotów poprzez odpowiednią ekspozycję, jakość oferowanych produktów, szerokość gamy asortymentowej, wyróżniki, kulturę obsługi klienta. Kładzie duży nacisk na optymalizację pracy (uniwersalność/poliwalentność), oraz na minimalizację strat (produkt, czas, opakowanie, obsługa).

Jest również auditorem systemu HACCP. Z sukcesem wdrożyła system HACCP w wielu koordynowanych przedsiębiorstwach branży FMCG (we współpracy z Lekarzami Weterynarii oraz lokalnymi oddziałami Sanepidu).
Swoją karierę rozpoczęła jako pracownik supermarketu spożywczego Intermarche. Po półtora rocznej pracy w sklepie doceniona za osiągnięte wyniki awansowała na stanowisko Specjalisty ds. Sprzedaży SCA PR Polska, Centrali Grupy Muszkieterów (sieć Intermarche).

Jako trener z zapleczem praktycznym przeszkoliła setki sprzedawców sieci Intermarche w całym kraju, realnie wpływając na sukces handlowy w/w placówek.

Jako Szkoleniowiec - specjalista działów świeżych, zarządzała otwarciami nowych placówek sieci supermarketów spożywczych.
Koordynowała pracę spółek w ujęciu handlowym. Szkoliła kadrę specjalistów w działach mięso-wędlina, rozbiór-produkcja.

Następnie pełniła funkcje Dyrektora Handlowego rozwijającego się dynamicznie przedsiębiorstwa z branży FMCG. Głównym jej zadaniem było przygotowywanie, wdrażanie i kontrola realizacji planów sprzedażowych.

Obecnie jest niezależnym trenerem-doradcą, specjalizującym się w szkoleniach i doradztwie z zakresu zarządzania stoiskami mięso-wędliny, obsługi klienta. Sukcesywnie podnosi swoje kompetencje, uczestnicząc w licznych sympozjach, kursach, szkoleniach.

Sukcesy szkoleniowe: zwiększenie obrotów handlowych spółek, minimalizacja strat działów świeżych, 25-30% wzrost jakości obsługi klienta, poparty badaniami „Tajemniczego klienta” oraz „Echo klienta”. Realny wpływ na rentowność spółek poprzez zmiany w zarządzaniu i organizacji kluczowych stanowisk / działów.

Posiada Certyfikat Auditora Wewnętrznego Systemu HACCP Studio ESSE
Dyplom Akademii Trenera MODERATOR
Obecnie absolwentka Akademii Profesjonalnego Coachingu

Zapraszamy do lektury wywiadu z Anetą Pabis tutaj.