Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/klient.dhosting.pl/warto2019/wartoszkolic.pl/wp-content/themes/warto/app/Controllers/Blog/BlogController.php on line 39
Doradztwo kulinarne: zabytkowa restauracja Jabłona z nowym menu! - Warto Szkolić.pl | Szkolenia, Doradztwo, Merchandising

Doradztwo kulinarne: zabytkowa restauracja Jabłona z nowym menu!

Po dwóch trudnych miesiącach restauracje znów są otwarte. Dlatego nasza relacja ze szkolenia w tym tygodniu nie mogła dotyczyć niczego innego, jak tylko jednej z nich. Zapraszamy do lektury naszych zmagań podczas doradztwa kulinarnego w zabytkowej restauracji Jabłona.

Budynek restauracji Jabłona powstał ponad sto lat temu, stanowiąc wtedy część dużego uzdrowiska „Powidz”. Właściciele się zmieniali, ale restauracja pozostała restauracją. Dzisiaj oprócz obsługi turystów odwiedzających pojezierze (Powidz znajduje się jedynie pół godziny drogi od Gniezna) jej specjalizacją jest organizacja wesel. Pracowaliśmy nad nowym menu. W szkoleniu z logiem „Warto Szkolić” udział wzięło osiem osób – właściciel, szef kuchni i pozostali pracownicy kuchni.

Cele doradztwa

Głównym celem szkolenia było opracowanie nowego, atrakcyjnieszego menu oraz poprawa umiejętności kulinarnych całego zespołu (poprzedzona indywidualną analizą umiejętności każdego z nich). Celem dodatkowym była pisemna ocena poziomu umiejętności i podejścia do pracy każdego z uczestników szkolenia.

Przebieg doradztwa

Kuchnia w Restauracja Jabłonawyposażona jest w wysokiej klasy sprzęt gastronomicznokuchenny dlatego też można było wykonać potrawy w wielu wariantach i technologiach. Trener przedstawił wszystkim uczestnikom i uczestniczkom swoje doświadczenie i praktykę zawodową oraz dokonane osiągnięcia w zawodzie i poprosił wszystkich uczestników, aby również przybliżyli swoje dokonania i doświadczenia w gastronomii , następnie opisał ogólne zasady tworzenia dw sposób nowatorski zgodny z najnowszymi trendami kulinarnymi na świecie. Poniżej pełen plan naszego trzydniowego szkolenia:

 

Rezultaty doradztwa

W efekcie doradztwa uczestnicy zdecydowanie podnieśli swoje umiejętności kulinarne. Teraz w pełni potrafią wykorzystać nowoczesne udogodnienia dostępne w kuchni restauracyjnej, przekuwając ich użycie w przygotowanie potraw najwyższej jakości. Nasze doradztwo kulinarne pomogło również podnieść estetykę podawanych potraw. Całe menu przeszło dogłębną metamorfozę.

Uczestnikom serdecznie dziękujemy za otwartość na nowe i zaangażowanie, a wszystkich Państwa zapraszamy do udziału w naszych szkoleniach. W ofercie znajdziecie nie tylko doradztwo kulinarne, ale również obsługę kelnerską i techniki sprzedaży dla restauratorów. Zapraszamy!

Trenerzy „Warto Szkolić”

Przeczytaj również:

Ostatnie realizacje, Szkolenia, Wiedza i rozwój

Zasady równości szans i niedyskryminacji w firmie produkcyjnej – relacja ze szkolenia

Równość szans i niedyskryminacja to fundamentalne wartości, które kształtują nowoczesne miejsca pracy, sprzyjając nie tylko zadowoleniu pracowników, ale także poprawie efektywności i innowacyjności organizacji. W obliczu rosnącej świadomości społecznej oraz coraz bardziej rygorystycznych wymogów prawnych, firmy stają przed wyzwaniem, jak skutecznie wdrażać i promować te zasady w swoich strukturach. Zapewnienie równych szans każdemu pracownikowi, niezależnie od jego płci, wieku, pochodzenia, czy innych cech…
dowiedz się więcej
Ostatnie realizacje, Szkolenia, Wiedza i rozwój

Zarządzanie wiekiem i współpracą międzypokoleniową w firmie produkcyjnej – relacja ze szkolenia

Zarządzanie wiekiem i współpracą międzypokoleniową staje się coraz bardziej istotnym wyzwaniem dla firm produkcyjnych, które chcą utrzymać konkurencyjność na rynku. Współczesne zespoły składają się z pracowników należących do różnych pokoleń, co niesie za sobą zarówno liczne korzyści, jak i wyzwania. Różnorodność doświadczeń, umiejętności i podejść do pracy może wzbogacać organizację, ale jednocześnie wymaga świadomego zarządzania, aby uniknąć potencjalnych konfliktów i maksymalnie wykorzystać potencjał każdego pracownika.…
dowiedz się więcej
Ostatnie realizacje, Szkolenia, Wiedza i rozwój

Lean Management na produkcji – relacja ze szkolenia

Lean Management to filozofia zarządzania, która zyskała ogromną popularność wśród firm produkcyjnych na całym świecie. Jej głównym celem jest maksymalizacja wartości dostarczanej klientowi przy jednoczesnej minimalizacji marnotrawstwa. Osiągnięcie tego celu wymaga nie tylko zmiany w podejściu do zarządzania procesami. Ale także zaangażowania wszystkich pracowników w ciągłe doskonalenie każdego aspektu działalności firmy. Lean Management opiera się na kilku kluczowych zasadach,…
dowiedz się więcej

Cenimy prywatność użytkowników

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.